lauantai 28. joulukuuta 2013

Säästöä se on pienikin säästö...

Mikäli omistat dolce custo cupsolo-keittimen ja olet erikoiskahvien ja täyteläisen kaakaon ystävä,niin tässäpä sulle vinkki (JONKA TOTEUTAT OMALLA VASTUULLA!) kuinka säästät muutaman pikkupennin vaikka shobbailuun ;)

Aviomieheni (hän itse kyllä pyyti käyttämään nimitystä "seksikäs mieheni"...) on löytänyt internetin ihmeellisestä maailmasta ohjeen kuinka cupsolo-keittimen kapseleita voi uudelleen käyttää.
Aloittaaksesi kaakaon valmistuksen tarvitset: 2kpl käytettyjä kaakaokapseleita,2kpl käytettyjä maitokapseleita,lempikaakaotasi ja maitojauhetta.Tehdäksesi yhden maitokapselin,sinun pitää avata kaksi maitokapselia mattoveitsellä.


 Ensimmäisestä kapselista leikkaat pohjan irti.Lopputulos näyttää tältä.Oikealla oleva kapselin pohja joutaa roskikseen.


Toisen kapselin leikkaat suunnilleen puolesta välin halki.


Toisen kapselin lopputulos näyttää tältä.Oikealla oleva kansiosa joutaa roskiin.

Kahdesta kapselista on nyt saatu tarvittavat osat.Esimerkkikuvassa on kuva kaakaokapselista.Huomioithan,että valkoiset kapselit on tarkoitettu vain maitojauheelle ja ruskeat kapselit käyvät kaakaolle,pikakahveille ja cappucinojauheelle.Kapseleissa EI pysty käyttämään suodatinkahvia,koska se tukkii kapselit!Laita kaakaojauhetta tiiviisti kapselin sisälle,korkki osaan n.4-5tl.Tämän jälkeen aseta kuvassa oikealla oleva kapselin pohja jämäkästi korkin päälle.
Aseta kapseli "kelkkaan" niin,että muovin päällä oleva reikä on täysin keskilinjassa.Tällöin neula käyttää samaa,jo olemassa olevaa reikää.Mikäli neula puhkaisee uuden reiän muoviin niin paineella tuleva vesi pursuaa vanhasta reiästä ja valuu keittimestä ulos aiheuttaen sotkua.Pienellä harjoituksella löydät keskilinjan hyvin nopeasti.Täytä maitokapseli (valkoinen) noin kahvimitallisella maitojauhetta.Ja aseta jälleen pohja jämäkästi kiinni korkkiin.
Tämän jälkeen itsetehdyt kapselit toimivat aivan samalla tavalla kuin kaupasta ostetutkin,joten eikun juomia tekemään ja nauttimaan!
Itsetehdyt kapselit kestävät n.4-5 käyttökertaa,jonka jälkeen ne on hyvä heittää roskiin.Huuhtele kapselit hyvin joka käyttökerran jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti